Adatkezelési tájékoztató

1          Az adatkezelési tájékoztató célja...................................................................................... 2

2          Az adatkezelő adatai..................................................................................................................... 2

2.1       Adatvédelmi tisztviselő............................................................................................................... 2

3          A kezelt személyes adatok köre........................................................................................ 2

3.1       Regisztrációs során megadandó személyes adatok............................. 2

3.2       Technikai adatok............................................................................................................................... 3

3.3       Cookie-k (Sütik)................................................................................................................................... 3

3.3.1  A sütik feladata...................................................................................................................................... 3

3.3.2  Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k......................... 3

3.3.3  Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika).......................................... 3

3.4       Online rendeléshez kapcsolódó adatok................................................................. 4

3.5       Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok................................................ 4

3.6       Hírlevélhez kapcsolódó adatok........................................................................................ 4

4       A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje.................................................... 4

5          Az adatkezelés célja, módja és jogalapja........................................................................... 4

5.1       Általános adatkezelési irányelvek.................................................................................... 4

6          Az adatok fizikai tárolási helyei........................................................................................ 5

7          Adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre............................................ 5

8          Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei.................................................................... 5

8.1       Tájékoztatáshoz való jog............................................................................................... 5

8.2       Az érintett hozzáféréshez való joga................................................................................. 5

8.3       Helyesbítés joga........................................................................................................... 6

8.4       Törléshez való jog......................................................................................................... 6

8.5       Az adatkezelés korlátozásához való jog............................................................................ 6

8.6       Adathordozáshoz való jog.............................................................................................. 7

8.7       Tiltakozás joga............................................................................................................. 7

8.8       Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást............................... 7

8.9       Visszavonás joga.......................................................................................................... 7

8.10          Bírósághoz fordulás joga..................................................................................... 7

8.11          Adatvédelmi hatósági eljárás................................................................................ 7

9          Egyéb rendelkezések...................................................................................................... 8

1        Az adatkezelési tájékoztató célja

Kovács István Béláné egyéni vállalkozó, a https://pandaszerszam.hu weboldal üzemeltetője (6723 Szeged, Hont Ferenc u. 24., a továbbiakban: adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

Az adatkezelő adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a https://pandaszerszam.hu /content/adatvedelem-7 címen.

Az adatkezelő fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét, e dokumentum közzétételével.

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését.

Az adatkezelő elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. Az adatkezelő személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Az adatkezelő az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

2        Az adatkezelő adatai

Az info@pandaszerszam.hu és a +36702281400 elérhetőségeken léphet kapcsolatba az adatkezelővel.

Az adatkezelő minden hozzá beérkezett e-mailt az info@pandaszerszam.hu címre, személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 2 év elteltével töröl. Az adatkezelés jogalapja önkéntes hozzájárulás, jogos érdek, vagy jogszabályi kötelezettség, hiszen akár 2 év garanciát is nyújthat a termékekre.

 Név: Kovács István Béláné egyéni vállalkozó

 Székhely: 6723 Szeged, Hont Ferenc u. 24.

Nyilvántartási szám: 43395441

Statisztikai számjele: 67114203479123106

NAIH engedélyszám: NAIH-98409/2016

Adószám: 67114203-2-26

Telefonszám: +36 70 2281400

E-mail: info@pandaszerszam.hu

2.1       Adatvédelmi tisztviselő

Az adatkezelő nem jelölt ki adatvédelmi tisztviselőt.

3            A kezelt személyes adatok köre

3.1      Regisztráció során megadandó személyes adatok

Kért adat

Szükséges-e

Fontosság mértéke

Adatkezelés célja

Családnév

Szükséges

Nagyon fontos

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás miatt fontos adat.

Keresztnév

Szükséges

Nagyon fontos

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás miatt fontos adat.

E-mail cím

Szükséges

Nagyon fontos

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás miatt fontos adat.

Jelszó

Szükséges

Nagyon fontos

A felhasználói adatok védelmét szolgáló adat.

Születési dátum

Nem szükséges

Kevésbé fontos

Promóciós célokat szolgáló adat.

 

3.2       Technikai adatok

Az adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);     hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);

változatlansága igazolható (adatintegritás);

a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

Az adatkezelő az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.

Az adatkezelő olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

Az adatkezelő az adatkezelés során megőrzi:

a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;

a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;

a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

3.3       Cookie-k (Sütik)

3.3.1  A sütik feladata

Információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;

megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. online tranzakciók igénybevételekor, így nem kell újra begépelni őket;

megkönnyítik a weboldal használatát;

minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. Ezen adatvédelmi nyilatkozat szerves része weboldalunk Cookie szabályzata, melyet külön menüpontban talál.

3.3.2  Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a https://pandaszerszam.hu weboldalát, használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

3.3.3  Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

A https://pandaszerszam.hu weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával az https://pandaszerszam.hu információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Továbbá a https://pandaszerszam.hu weboldalon alkalmazza a Facebook és a Smartsupp, mint harmadik felek sütijeit. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket.

3.3.4  Hogyan törölhetők a cookie-k?

A legtöbb böngésző automatikusan fogadja a cookie-kat. A cookie-kat a felhasználó a böngészőjében kikapcsolhatja, de ha ezt teszi, sok olyan funkciót veszíthet el, amelyek az oldal megfelelő használatához szükségesek. További információkért a cookiek-ra vonatkozóan, látogasson el a www.aboutcookies.org weboldalra, amely átfogó és független tájékoztatást nyújt a cookie-k letiltásáról a böngésző beállításaiban, illetve a számítógépen található cookie-k törléséről. A mobiltelefonon található cookie-k törléséről olvassa el a készülék használati útmutatóját.

 

3.4       Online rendeléshez kapcsolódó adatok

Kért adat

Szükséges-e

Fontosság mértéke

Adatkezelés célja

Családnév

Szükséges

Nagyon fontos

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás miatt fontos adat.

Keresztnév

Szükséges

Nagyon fontos

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás miatt fontos adat.

E-mail cím

Szükséges

Nagyon fontos

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás miatt fontos adat.

Jelszó

Szükséges

Nagyon fontos

A felhasználói adatok védelmét szolgáló adat.

Születési dátum

Nem szükséges

Kevésbé fontos

Promóciós célokat szolgáló adat.

Cím megnevezése

Nem szükséges

Nem fontos

Kényelmi funkciót szolgáló adat, a felhasználó a számlázási és szállítási címeinek egyéni megnevezést adhat.

Cég

Nem szükséges

Kevésbé fontos

Amennyiben a felhasználó jogi személy, ebben a mezőben adhatja meg cége nevét.

Adószám

Nem szükséges

Kevésbé fontos

Amennyiben a felhasználó jogi személy, ebben a mezőben adhatja meg cége adószámát.

Cím

Szükséges

Nagyon fontos

A megrendelt termékek kiszállításhoz, írásbeli kapcsolattatáshoz elengedhetetlen.

Címkiegészítés

Nem szükséges

Kevésbé fontos

A megrendelt termékek kiszállításhoz, írásbeli kapcsolattatáshoz kiegészítő információ adható meg.

Irányítószám

Szükséges

Nagyon fontos

A megrendelt termékek kiszállításhoz, írásbeli kapcsolattatáshoz elengedhetetlen.

Város

Szükséges

Nagyon fontos

A megrendelt termékek kiszállításhoz, írásbeli kapcsolattatáshoz elengedhetetlen.

Ország

Szükséges

Nagyon fontos

A megrendelt termékek kiszállításhoz, írásbeli kapcsolattatáshoz elengedhetetlen.

Megjegyzés

Nem szükséges

Nem fontos

A kiszállításhoz szükséges bármilyen további adat, telefonszám, elérhetőség megadható.

3.5       Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok

Kért adat

Szükséges-e

Fontosság mértéke

Adatkezelés célja

Tárgy

Szükséges

Nagyon fontos

Kapcsolattartás, válaszadás miatt fontos adat.

E-mail cím

Szükséges

Nagyon fontos

Kapcsolattartás, válaszadás miatt fontos adat.

Csatolmány

Nem Szükséges

Nem fontos

Kapcsolattartás, érthetőség miatt fontos adat.

Üzenet

Szükséges

Nagyon fontos

Ide a felhasználó szabadon, bármilyen adatot megadhat, mely a probléma kezeléséhez szükséges.

3.6       Hírlevélhez kapcsolódó adatok

Hírlevélre feliratkozásnál a felhasználónak kizárólag az e-mail címét kell megadnia. Minden feliratkozási lehetőségnél oldalunkon el kell fogadnia adatvédelmi tájékoztatónkat. Az adatkezelés időtartama: a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig, melyet bármikor, indoklás nélkül megtehet. Természetesen leiratkozásra bármikor lehetősége van: minden kiküldött hírlevél végén, egy kattintással azonnal, vagy írásbeli vagy telefonos megkeresés után, az igénye bejelentésétől a lehető leghamarabb törüljük levelezési listánkról a felhasználó minden tárolt adatát. A megadott adatokat az adatkezelő informatikai rendszerében elkülönített listán és tilalmi listán kezeljük. Az adatkezelés jogalapja hírlevelek esetén: GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja és Grt. 6. par. (1) és (2) bek. alapján a felhasználó előzetes egyértelmű és kifejezett hozzájárulása.

4        A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

Adatkezelés neve

Felhasználása

Jogalap

Megőrzési idő

Családnév

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;

az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, szerződés létrejötte esetén jogszabályi kötelezettség miatt 8 év

Keresztnév

E-mail cím

Kapcsolattartás, kiszállítás.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

Jelszó

A felhasználói adatok védelmét szolgáló adat.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

Születési dátum

Promóciós célokat szolgáló adat.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

Cím megnevezése

Kényelmi funkciót szolgáló adat, a felhasználó a számlázási és szállítási címeinek egyéni megnevezést adhat.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;

 

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

Cég

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;

az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, szerződés létrejötte esetén jogszabályi kötelezettség miatt 8 év

Adószám

Számlázás.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;

az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, szerződés létrejötte esetén jogszabályi kötelezettség miatt 8 év

Cím

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez;

az adatkezelés olyan szerződés teljesítéséhez szükséges, amelyben az érintett az egyik fél, vagy az a szerződés megkötését megelőzően az érintett kérésére történő lépések megtételéhez szükséges;

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig, szerződés létrejötte esetén jogszabályi kötelezettség miatt 8 év

Címkiegészítés

Irányítószám

Város

Ország

Megjegyzés

Kapcsolattartás, kiszállítás, számlázás.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

Tárgy

Kapcsolattartás, válaszadás miatt fontos adat.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

E-mail cím, hírlevél esetén

Kapcsolattartás, válaszadás miatt fontos adat.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

Csatolmány

Kapcsolattartás, érthetőség miatt fontos adat.

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

Üzenet

Bármilyen adatot tartalmazó mező

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

IP cím

Technikai adat

az érintett hozzájárulását adta személyes adatainak egy vagy több konkrét célból történő kezeléséhez

az érintett hozzájárulásának visszavonásáig

5        Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

5.1       Általános adatkezelési irányelvek

Az adatkezelő tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.

Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket. Erre lehetőségük van, ügyfélszolgálatunkon készséggel teljesítjük felhasználók kérését.

Felhívjuk az adatkezelő részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);

Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);

2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);

2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);

2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);

2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról (Hpt.).

 

6        Az adatok fizikai tárolási helyei

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.

A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a bejelentkezés során generálódnak és melyeket a https://pandaszerszam.hu rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag az adatkezelő fér hozzá.

 

7        Adattovábbítás, adatfeldolgozás, az adatokat megismerők köre, adatfeldolgozók listája

 Adatkezeléssel érintettek köre: a felhasználó, aki a webhelyet meglátogatja az ott kínált szolgáltatások igénybevételétől függetlenül, ideértve azokat is, akik hírlevél küldéséhez hozzájárultak.

Adatfeldolgozás jogalapja: GDPR 6. cikk (1) bek. a) pontja a Felhasználó önkéntes hozzájárulása.

Kezelt adatok köre: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám, postacím, esetlegen cég neve, adószáma.

Adatfeldolgozás célja: webhely információtechnológiai értelemben vett működésének biztosítása. Online fizetés esetén: a fizetési tranzakció technikai értelemben vett lebonyolítása, tranzakciók visszaigazolása, Fraud-monitoring végzése a felhasználók védelme érdekében, ügyfélszolgálati segítségnyújtás a felhasználók részére. kizárólag az üzemeltetéshez szükséges technikai műveletek.

Adatfeldolgozás időtartama: a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig (leiratkozás) vagy az adatok felhasználó kérésére történő törléséig.

Adatfeldolgozók listája:

 

Adatfeldolgózó neve, elérhetősége:

Adatfeldolgozás célja

DPD Hungária Kft., Székhelye, levelezési címe: 1158 Budapest, Késmárk utca 14. B. ép., Cégjegyzékszám: Cg.01-09-888141, Adószám: 13034283-2-42, NAIH-szám: NAIH-80728/2014

futárszolgálat, csomagkiszállítás

Magyar Posta Zártkörűen Működő Részvénytársaság, Székhely: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6., Postacím: 1540 Budapest, Cégjegyzékszám: 01-10-042463, Adószám: 10901232-2-44, Számlavezető pénzintézet: Takarék Kereskedelmi Bank Zrt., Pénzforgalmi jelzőszám: 18203332-06000412-40010125

futárszolgálat, csomagkiszállítás

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft., Székhely, telephely, központi vevőszolgálat: H-2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2.

futárszolgálat, csomagkiszállítás

Multimedienagentur Bokor, Inh. Bence Bokor, Kunigundenstr. 35., 91207 Lauf, Németország, Telefon: 004901723125986, Telefax: 004932224094054, E-Mail: info@bencebokor.de, eu adószám: DE299398297

webszerver szolgáltató

Barion Payment Zrt. Székhely: 1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.; nyilvántartó cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága; cégjegyzékszám: Cg. 01-10-048552; adószám: 25353192-2-43., közösségi adószám: HU25353192 tevékenységi engedély száma: H-EN-I1064/2013, elektronikuspénz-kibocsátó intézményi azonosító: 25353192

bankártyás fizetés esetén a fizetés lebonyolítását végző adatfeldolgozó

Szabóné Szemendei Valéria, Székhely: 6723 Szeged, Csongrádi sgt. 63.

könyvelési szolgáltatás

 

8        Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

8.1       Tájékoztatáshoz való jog

Az adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa.

8.2       Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.

8.3       Helyesbítés joga

Az érintett kérheti az adatkezelő által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

 

8.4       Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;

a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

8.5       Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

 az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra

vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;

az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

8.6       Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa. Erre felhasználóinknak lehetősége van oldalinkon a személyes információk menüpontban, vagy ügyfélszolgálatunk készséggel rendelkezésre áll.

8.7       Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

8.8       Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

8.9       Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

 

8.10   Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

8.11   Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.

Telefon: 0613911400, Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu

Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.

Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.

Az adatkezelő a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.

 

Életbe lépés dátuma:
Szeged, 2018.05.22.

 

Letöltés PDF fomátumban