ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 

Az alábbi dokumentum a Kovács István Béláné egyéni vállalkozó (a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett https://pandaszerszam.hu webáruházban (a továbbiakban: Panda Szerszám Webáruház) történő vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. 

A Szolgáltató adatai:
• Székhely és postai cím: 6723 Szeged, Hont Ferenc u. 24.
• Ügyfélszolgálat: 6723 Szeged, Hont Ferenc u. 24. A.(nem üzlethelyiség, ügyintézés csak előre megbeszélt időpontban)
• Üzlet: a Szolgáltató nem tart fenn üzlethelyiséget
• Szerviz: a Szolgáltató a forgalmazott márkák központi szervizével áll szerződésben
• Telefon: 06 70 228 14 00
• E-mail cím: info@pandaszerszam.hu
• Nyilvántartási száma: 43395441
• Statisztikai számjele: 67114203479123106
• Számlaszáma: Raiffeisen Bank Zrt. 12067204-01960525-00100001
• Adószáma: 67114203-2-26
• NAIH engedély száma: NAIH-98409/2016

A tárhely szolgáltató adatai:
PWS Online Kft. | Székhely: 9011 Győr, Szikes út 25. (nem ügyfélszolgálat) | Adószám: 27457993-2-08 | E-mail cím: info@pws-server.net

Számlázó programunk a BILLINGO, mellyel hiteles számlát állítunk ki minden vásárló részére, és e-mailben elküldjük őket. Ezt minden vevőnek magának kell kinyomtatnia, amennyiben szüksége van rá.


1. Általános rendelkezések 

A Panda Szerszám Webáruház a Kovács István Béláné egyéni vállalkozó internetes áruháza, melyben kisgép, szerszám, és egyéb termékeket kínál eladásra. A Panda Szerszám Webáruházon keresztül történt elektronikus rendelésleadással a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint vásárlási szerződés jön létre a Szolgáltató  és a rendelést leadó magánszemély vagy cég (továbbiakban Megrendelő) között. A Megrendelő a rendelés adatait valamint a rendeléssel kapcsolatos szerződési feltételeket a rendelés véglegesítése oldalon a „Megrendelés megerősítése” gomb megnyomásával fogadja el.
Szolgáltató kijelenti, hogy az elektronikus úton történő értékesítéshez a jogszabályban előírt feltételekkel és szakhatósági engedélyekkel rendelkezik.
A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató a keletkezett bizonylatokat 8 évig őrzi, jogszabályi kötelezettségének megfelelően. Az oldalon szereplő termékfotók és leírások illusztrációk, tájékoztató jellegűek. A termékek csomagolása, színe eltérhet a képen megjelenítettől.

A szerződés nyelve magyar. 

A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.
A Panda Szerszám Webáruház használatához szükséges azon technikai tájékoztatást, melyet jelen ÁSZF nem tartalmaz, a Panda Szerszám Webáruház felületén elérhető egyéb tájékoztatások nyújtják. 

2.  Szerződő felek 

A vásárlási szerződés a Szolgáltató, mint eladó, és a Megrendelő, mint vevő között jön létre. Szolgáltató csak a https://pandaszerszam.hu oldalon, a cég logójával és adataival jól felismerhetően azonosított internetes webáruházon keresztül leadott rendelésekért felel. 

Megrendelő a „Kosár” című aloldalon található adatlap kitöltésével adja meg vásárlási adatait, a Szolgáltató ezeknek megfelelően teljesíti a megrendelést és állítja ki a számlát. A hibás vagy hamis adatok megadásából eredő károkért minden felelősség a megrendelőt terheli. Szolgáltató a nyilvánvalóan hibás vagy hamis regisztrációt jogosult törölni, továbbá kétség esetén a megrendelő valódiságát jogosult ellenőrizni. 

Megrendeléskor kizárólag azokat az információkat kéri el a Szolgáltató a Megrendelőtől, amelyek feltétlenül szükségesek a rendelés lebonyolításához. Ezeket az adatokat harmadik fél számára Szolgáltató nem adja ki. Ez alól kivételt képeznek azok az információk, melyek az adott termék kézbesítéséhez vagy kiszállításához szükségesek. 

3.  Árak, szállítás díja

A termékek mellett feltüntetett ár a termék ára, amely tartalmazza az Áfát (bruttó ár), de nem tartalmazza a szállítási költségeket. Az ajánlati ár az adott pillanatban érvényes, és csak akkor válik végleges árrá, ha a Megrendelő a rendelési folyamat lépéseit szabályosan elvégzi, és a rendelést jóváhagyja vagyis elküldi a Szolgáltató részére, és ezt a Szolgáltató visszaigazolja.

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre.
A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz, beleértve a szállítás díját is, amennyiben a Megrendelő szállítást is választott. Az automatikus visszaigazoló levél nem minősül a megrendelés elfogadásának, kizárólag azt jelzi, hogy a megrendelést a Szolgáltató megkapta. A visszaigazolásról egy újabb e-mailt küld a Szolgáltató.

Ha akciós ár kerül bevezetésre bármely termékre vagy a kiszállításra vonatkozóan, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja a Megrendelőket az akció időtartamáról a Honlapon keresztül.

Szállítási díj: 

- Kiszállítás esetén a webáruház által meghatározott díjon, mely a "Szállítási és Fizetési lehetőségek" menüpont alatt olvasható.
- Személyes átvétel esetén a Szolgáltató nem alkalmaz szállítási vagy utánvételi díjat. Szeged területén lehetséges, előre egyeztett időpontban és helyszínen kell személyesen átvenni a megrendelt termékeket.

Bővebben a Webáruház felületén található „Szállítási és Fizetési lehetőségek” menüpontban tájékozódhat a Megrendelő, mely ezen szerződés 1. számú mellékletét képezi. 

Ha valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.

Akciós termékek esetében, az akció minden esetben a készlet erejéig tart. Ha készlethiány miatt az akciós áron megrendelt termék nem szállítható, úgy ennek tényéről, - a rendelés feldolgozását követően – Szolgáltató elektronikus úton tájékoztatja a Megrendelőt. Az akciós áru termékekből semmilyen egyéb kedvezményt nem biztosít a Szolgáltató.

Esetleges programhiba, elírás, tévesen feltüntett ár esetén a Szolgáltató nem tartozik felelősséggel, illetve minden esetben értesíti a Megrendelőt. 

4.  Fizetési módok 

Megrendelő megrendelését a következő fizetési módok igénybevételével tudja kiegyenlíteni: 

Utánvét: Ha az utánvételes fizetést választja a Megrendelő, úgy a csomag díját és az esetleges szállítási költséget a futárnak fogja kiegyenlíteni a csomag átvételekor kizárólag készpénzben. Az utánvételes szállításért a Szolgáltató jogosult plusz költséget felszámolni, melynek mértéke a "Szállítási és Fizetési lehetőségek" menüpontban olvasható (1.sz. melléklet).
Utánvételes fizetési mód választásakor nincs lehetőség a futárnál bankkártyával fizetni!
Banki átutalás: Ha a Megrendelő a banki átutalást választja, a megrendelés alapján kiállított számlát Szolgáltató e-mailben átküldi a megrendelésen szereplő e-mail címre, és ez alapján a Megrendelő elindíthatja az utalást. A csomagot az összeg a Szolgáltató számláján történő jóváírást követően indítja útjára a Szolgáltató.
Bankkártyás fizetés ellenőrzés után: Számlázó rendszerünkön keresztül a kiállított számlákat vásárlóink bankkártyával is kifizethetik. (A Billingo és a Barion rendszerén keresztül.) A befizetendő számlát kizárólag ellenőrzés után, a megrendelés elfogadásakor állítjuk ki.
Bankkártyás fizetés azonnal: A STRIPE rendszeréből beágyazott fizető felületen vásárlóink azonnal fizethetnek. A megadott adatok egyike sem jut el webáruházunkhoz, kizárólag a fizetési szolgáltatóhoz.

5.  A Szolgáltató felelősségvállalása 

A Szolgáltató tevékenységének megvalósításához a termékkínálat, a szállítás és a fizetés terén partnerekkel működik együtt, így a vásárlási szerződés teljesülését e partnerek szerződésteljesítése is befolyásolja. Az ezzel kapcsolatos mindenkori tudnivalók és felelősségvállalások jelen szerződés részét képezik és a szerződött partnerek adnak róla tájékoztatást. A Szolgáltató szerződött partnerei:  24H Futárszolgálat, MPL Futárszolgálat, DPD futárszolgálat, GLS futárszolgálat, SPRINTER futárszolgálat.

A Szolgáltató vállalja, hogy a fent jelzett dokumentumokban leírtakat magára nézve kötelezőnek tekinti és azok teljesüléséért mindent elkövet.

6. A megrendelő felelősségvállalása

Megrendelő kijelenti, hogy a dokumentumok tartalmát ismeri és tudomásul veszi.

Megrendelő tudomásul veszi, hogy rendelése(i) jóváhagyásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. Megrendelő vállalja, hogy az általa jóváhagyott rendelésekben megrendelt árut tartalmazó küldemények átvételéről és kifizetéséről gondoskodik az általa választott szállítási és fizetési módoknak megfelelően. 

7.  A megrendelés menete, visszaigazolás, szerződés létrejötte 

7.1.  Rendelés menete 

Megrendelő a Panda Szerszám Webáruházban megrendelhető, kategóriákba rendezett termékek között a "Termékeink" bal oldali menüsávban kattintgatva böngészhet, és választhatja ki a megrendelni kívánt terméket. 

Megrendelőnek lehetősége van a kereső mezőt kitöltve, a megvásárolni kívánt termékre név, vagy típus szerint is rákeresni. Ha a Panda Szerszám Webáruházban eladásra meghirdetett valamely termék megfelel a keresési feltételeknek, akkor a rendszer azt megjeleníti. 

Megrendelő a megrendelni kívánt termék részletes jellemzőiről, áráról, illetve esetlegesen egyéb választható tulajdonságáról, a termék nevére vagy a terméket ábrázoló képre történő kattintást követően tájékozódhat. A Szolgáltató nem vállal felelősséget, a megjelenő információk tájékoztató jellegűek. Amennyiben információink nem pontosak, a Megrendelő indoklás nélkül elállhat a szerződéstől. 

Megrendelő a termék jellemzőiről tájékoztatást nyújtó felületen található „Kosárba” gombra kattintva választhatja ki a megrendelni kívánt terméket és helyezheti kosarába, és ugyanezen a felületen tudja megadni termék mennyiségét, a nyilak használatával. 

A kosár tartalmát (a kiválasztott termék darabszámát, és a megrendelés összegét) Megrendelő a Honlap jobb oldalán, a "Kosár" ikonra kattintva ellenőrizheti. A „Összesítés” nevű sárga gombra kattintva Megrendelőt a kosár felületre navigálja a rendszer. 

A „Kosár” felületen a Megrendelő részletesen megtekintheti és ellenőrizheti a kosárba helyezett termékek listáját, azok bruttó árát és áfa tartalmát, a megrendelni kívánt darabszámot, valamint az összegző táblázat alján a megrendelése végösszegét. 

Ezen a felületen a Megrendelő még bármikor módosítani tud kosarának tartalmán, hiszen lehetősége van arra, hogy töröljön terméket kosarából a szemetes ikonra kattintva, illetve a termék mennyiségén (darabszámán) is változtatni tud és a mennyiség módosításával a kosár tartalma automatikusan frissül.

Lejjebb görgetve a Megrendelő folytathatja a megrendelését a Panda Szerszám Webáruházban. 

A felületen Megrendelő választhat, hogy

• amennyiben regisztrált felhasználó, úgy belép az oldalra a „Kattintson ide” részre kattintva és a megjelenő mezőbe írja belépési adatait, majd a „Belépés” gombra kattint, vagy
• regisztrációval vásárol a megrendelési űrlap kitöltésével.

Ha a Megrendelő regisztrált korábban, de elfelejtette jelszavát, lehetősége van a jelszó emlékeztető segítségét igénybe venni. („Elfelejtetted a jelszavadat?”) 

Ha a Megrendelő még nem regisztrált, de a megrendelési űrlapon megad egy jelszót, akkor már nem regisztráció nélküli vásárlás hajt végre, hanem egyben regisztrál is a rendszerbe. Regisztráció nélküli vásárlásra nincs mód, ez gyakorlatilag egy darab jelszó megadásával jár. Így legközelebbi vásárlásnál megkíméljük az adatok újboli bevitelétől. 

A belépést illetve regisztrációt/adatok megadását követően a Megrendelő az „Szállítási módok” felületre érkezik. Megrendelő az „Szállítási módok” felületen választani tud a szállítási módok között. 

Ez után ki kell pipálnia a Megrendelőnek a kis jelölő négyzetet, azzal hogy belekattint – miszerint elfogadja a Szolgáltató Általános Szerződési Feltételeit, azaz jelen dokumentum teljes tartalmát.

Lejjebb a Megrendelő a „Fizetés módja” felületre érkezik, ahol ki tudja választani a fizetési módot.

Megrendelő, ha választott a rendelkezésre álló lehetőségek közül és mindent rendben talált a megrendelésével kapcsolatban, akkor a kiválaszott fizetési mód gombjára kattintva a „Rendelés összegzés” –hez érkezik. A „Egyéb fizetési lehetőségek” gombra kattintva Megrendelő visszaléphet a kosár összesítését tartalmazó ellenőrző felülethez.

A „Rendelés összegzés” összesítő felületen Megrendelőnek lehetősége van ellenőrizni a megrendelését, így különösen a megrendelni kívánt termékek árát, az általa választott fizetési és szállítási módot.

Fontos, hogy a megrendelés elküldéséhez, a Megrendelőnek el kell fogadnia jelen ÁSZF-et mely magában foglalja az adatvédelmi és adatkezelési szabályzatot. 

Az oldal alján található „Megerősítem a rendelést” gombra kattintást követően pedig, Megrendelő elküldheti a megrendelését. Szolgáltató a megrendelés sikerességéről az ezt követő felületen és e-mailben is, értesíti a Megrendelőt, ahol a megrendelés száma is megtalálható. Szolgáltató rendszere minden érvényes rendelésnek automatikusan rendelésazonosítót ad, melyet a Megrendelő által megadott címre küldött rendelésigazoló e-mailben közöl. Csak a rendelésazonosítóval rendelkező megrendelés érvényes!

A rendelés feladása tehát a „Megerősítem a rendelést” gombra kattintással történik, ami a Megrendelő részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

A beérkezett rendeléseket a Szolgáltató a lehetőségeihez képest a lehető leggyorsabb módon kiszállításra átadja.

7.2.  Ajánlat visszaigazolása 

Az automatikusan a Megrendelő részére küldött visszaigazoló e-mail nem minősül a Szolgáltató részéről a Megrendelő által tett ajánlat elfogadásának, és a visszaigazolással érvényes szerződés nem jön létre a Szolgáltató és a Megrendelő között. Az automatikus visszaigazoló emailt a rendszer küldi, jelezve, hogy a megrendelés beérkezett a Szolgáltató rendszerébe.

A megrendelés beérkezését követően a Szolgáltató megkezdi a megrendelés feldolgozását, majd a megrendelés feldolgozásának megtörténtéről egy második e-mailben tájékoztatja a Megrendelőt, mellyel érvényes szerződés jön létre a Szolgáltató és a Megrendelő között. E visszaigazoló e-mail Szolgáltató részéről a Megrendelő által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és Megrendelő között.

Megrendelő mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó második emailt, mely a megrendelés visszaigazolását tartalmazza. 

A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.  

A Megrendelő jogosult a megrendelés visszaigazolása, feldolgozása után, de még a megrendelt árukat tartalmazó küldemény feladása előtt a szerződéstől díjmentesen elállni. Az elállást írásban, a rendelésazonosító megjelölésével kell a info@pandaszerszam.hu e-mail címre vagy a Kapcsolat oldalon feltüntetett elérhetőségekre eljuttatni. 

Ha Megrendelő rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében. 

8.  Elállási/Felmondási jog 

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (jelen pontban a továbbiakban „Fogyasztó”).

Fogyasztó a szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet értelmében jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén
a) terméknek,
b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
c) több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
d) ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni. 

Fogyasztót megilleti az a jog, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

Ha a Fogyasztó a megvételt követően használatba vette a terméket, az ebből fakadó értékcsökkenésért felelősséggel tartozik a Szolgáltató felé, hiszen a hatályos jogszabályok értelmében a Fogyasztó felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. A Szolgáltató tehát követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését. 

A vásárlástól való elállás joga nem a termék 14 napos ingyenes használatát biztosítja a Fogyasztó részére, hanem a termék szemrevételezésének, ki illetve felpróbálásának lehetőségét. 

8.1.  Elállási/Felmondási jog gyakorlásának menete

Ha a Fogyasztó elállási/felmondási jogával élni kíván, elállási/felmondási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján az alábbi címre:
(A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.)
Kovács István Béláné egyéni vállalkozó
6724 Szeged, Hont F. u. 24.A. 10.
vagy E-mail: info@pandaszerszam.hu
Postán történő nyilatkozatküldés esetén a postára adás dátumát, elektronikus levél esetén az elektronikus levél küldésének idejét veszi a Szolgáltató figyelembe a határidő számítás szempontjából.
Ebből a célból a Fogyasztó felhasználhatja az elállási/felmondási nyilatkozat-mintát és tájékoztatót is: 

Elállási/felmondási nyilatkozatminta 
Elállási/felmondási tájékoztató

A fogyasztó határidőben gyakorolja elállási/felmondási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási/felmondási nyilatkozatát. 

8.2. Az elállás/felmondás joghatásai

Fogyasztó elállás esetén köteles a megrendelt terméket a Szolgáltató megadott címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy futárnak átadja) a terméket. 

A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli, kivéve, ha a Szolgáltató vállalta e költségek viselését. Szolgáltató azonban nem vállalja át a visszaszállítás lebonyolítását illetve költségét a Fogyasztótól. Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségén kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

Ha a Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállítási) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.

Szolgáltató a visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha a Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag a Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli. Szolgáltató a visszatérítést mindaddig visszatarthatja, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a Fogyasztó nem igazolta, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a korábbi időpontot veszi figyelembe a Szolgáltató. 

8.3.  Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog:

a) a szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szolgáltatás egészének teljesítését követően, ha a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg, és a fogyasztó tudomásul vette, hogy a szolgáltatás egészének teljesítését követően felmondási jogát elveszíti;
b) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel (pl. motorolaj)
c) olyan vállalkozási szerződés esetében, amelynél a vállalkozás a fogyasztó kifejezett kérésére keresi fel a fogyasztót sürgős javítási vagy karbantartási munkálatok elvégzése céljából; 

9.  Szavatosság 

9.1.  Kellékszavatosság 

Megrendelő a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés keretében vásárolt új termék vásárlása esetén Megrendelő az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait Megrendelő érvényesíteni már nem tudja. 

Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

Megrendelő – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Megrendelő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést Megrendelő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére Megrendelő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Megrendelő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot. 

Megrendelő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított 24 órán belül közölni a Szolgáltatóval.

Megrendelő közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Megrendelő igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a Megrendelő részére történő átadást követően keletkezett. Ha a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a Megrendelőnek felróható okból keletkezett, nem köteles Megrendelő által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Megrendelő köteles bizonyítani, hogy a Megrendelő által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt. 

Ha Megrendelő a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek. 

9.2.  Termékszavatosság 

Ingó dolog (termék) hibája esetén a Megrendelő – választása szerint – az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.
Termékszavatossági igényként a Megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.
A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal. 

Termékszavatossági igényként Megrendelő kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Megrendelőnek kell bizonyítania.
Termékszavatossági igényét a Megrendelő a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. 

Megrendelő a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.
Megrendelő termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja.

A gyártó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: 

• a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
• a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
• a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

10.  Jótállás 

Hibás teljesítés esetén Szolgáltató jótállásra köteles az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet rendelkezésének megfelelően. 

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállással kapcsolatban az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet tartalmaz előírásokat.

A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Magyarország területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik. (pl. világítástechnikai termékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen lámpatest, fényforrás - jelen áruházban kapható ruházati termékekre e rendelet nem vonatkozik.)
A kormányrendelet mellékletében felsorolt tartós fogyasztási cikkek tekintetében a kötelező jótállás 1 év, melynek kezdő időpontja a termék a Megrendelőnek történő átadásának a napja, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja. 

A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

A jótállási jogokat kizárólag a fogyasztónak minősülő Megrendelő érvényesíthet.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Megrendelő részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát
• szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a Szolgáltató, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)
• rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
• helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,
• elemi kár, természeti csapás okozta.

Jótállás keretébe tartozó hiba esetén a Megrendelő:
• elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével a Megrendelőnek okozott érdeksérelmet.
• ha a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Megrendelő érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha a Megrendelőnek a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, a Megrendelő – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye. 

Ha a Megrendelő a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, hanem köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza. 

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és Megrendelő által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, a Megrendelő érdekeit kímélve kell elvégezni. A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt a Megrendelő a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik. 

A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik.

Megrendelőt azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül Megrendelőt a jótállásból fakadó jogok a 9.1 és a 9.2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik. 

A jótállás tehát nem érinti a Megrendelő jogszabályból eredő – így különösen kellék- és termékszavatossági, illetve kártérítési – jogainak érvényesítését.

Ha a felek között jogvita alakul ki, melyet békés úton rendezni nem tudnak, a Megrendelő békéltető testületi eljárást kezdeményezhet, a 14.1. pontban feltüntettettek alapján. 

11.  Szavatossági, jótállási igények érvényesítése

A szavatossági igényeit a Megrendelő a Szolgáltató adatai pontban feltüntetett elérhetőségeken keresztül jelentheti be.
A Szolgáltató által forgalmazott termékek mind hivatalos magyarországi gyártói garanciával rendelkeznek.

A garanciális feltételek a gyártók által megjelölt garanciális időn belül – kivéve a kötelező jótállás alá tartozó termékek -, a Szolgáltatónál érvényesíthetők! Előfordulhat, hogy valamely termék kötelező jótállás alá tartozik és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben meghatározott kötelező 1 éves jótállási időn túl a Szolgáltató több jótállási időt biztosít. 

Garancia időn túli meghibásodás esetén a Szolgáltató elszállítja a készüléket az illetékes Márkaszervizbe, ahol javítási árajánlatot készítenek. A szállítási díj 2500 Ft+Áfa utanként.

Felmerülő problémák esetén kérjük keresse Szolgáltatót a Kovács István Béláné egyéni vállalkozó adatai pontban feltüntetett elérhetőségeken. 

12.  Felelősség vállalás

A https://PandaSzerszam.hu weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek elhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért a Szolgáltató nem vállal felelősséget. 

A felhasználók a Panda Szerszám Webáruházat, annak felületét kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően. 

A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget. 

13.  Szerzői jogok

A Panda Szerszám Webáruház szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jog jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a weboldalon, valamint a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve a különféle grafikákat, fotókat, videókat és egyéb anyagokat, a weboldal felületének elrendezését és egyéb vizuális megoldások, ötletet, megvalósítást). 

A Panda Szerszám Webáruház tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Panda Szerszám.hu Webáruház használata, megrendelés leadása illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot az oldalt használóknak a Panda Szerszám Webáruház felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Panda Szerszám Webáruház rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel.

Szolgáltató a szerzői jogainak megsértése esetén a jogsértővel szemben - az eset körülményeihez képest – az alábbi polgári jogi igényeket támaszthatja:

a) követelheti a jogsértés megtörténtének bírósági megállapítását;
b) követelheti a jogsértés vagy az azzal közvetlenül fenyegető cselekmények abbahagyását és a jogsértő eltiltását a további jogsértéstől; 
c) követelheti, hogy a jogsértő - nyilatkozattal vagy más megfelelő módon - adjon elégtételt, és hogy szükség esetén a jogsértő részéről és költségén az elégtételnek megfelelő nyilvánosságot biztosítsanak; 
d) követelheti, hogy a jogsértő szolgáltasson adatot a jogsértéssel érintett dolgok vagy szolgáltatások előállításában, forgalmazásában, illetve teljesítésében résztvevőkről, a jogsértő felhasználásra kialakított üzleti kapcsolatokról; 
e) követelheti a jogsértéssel elért gazdagodás visszatérítését; 
f) követelheti a sérelmes helyzet megszüntetését, a jogsértést megelőző állapot helyreállítását, továbbá a kizárólag vagy elsősorban a jogsértéshez használt eszközök és anyagok, valamint a jogsértéssel előállott dolgok lefoglalását, meghatározott személynek történő átadását, kereskedelmi forgalomból való visszahívását, onnan való végleges kivonását, illetve megsemmisítését.  

Továbbá a Szolgáltató a szerzői jogai, valamint szerzői jogán alapuló személyiségi jogai megsértése esetén a jogsértővel szemben, az előző pontban meghatározottakon túl, a polgári jogi felelősség szabályai szerint kártérítési igényt támaszthat, valamint sérelemdíjat követelhet. 

14. Panaszkezelés 

Megrendelő az alábbi elérhetőségeken tehet panaszt. 

Elérhetőségünk: 

6723 Szeged, Hont Ferenc u. 24.A.10.
Telefon: 06 70 228 14 00
E-mail cím: info@pandaszerszam.hu

Szolgáltató a szóbeli panaszt, amennyiben arra lehetősége van, azonnal orvosolja. Ha a szóbeli panasz azonnali orvoslására nincs lehetőség, a panasz jellegéből adódóan, vagy ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, akkor a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet – melyet öt évig, a panaszra tett érdemi válaszával együtt megőrzi - vesz fel. 

Szolgáltató a jegyzőkönyv egy példányát személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben a Megrendelőnek átadja, vagy ha ez nem lehetséges, akkor az alább részletezett írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el. 

Szolgáltató a telefonon vagy egyéb elektronikus hírközlési szolgáltatás felhasználásával közölt szóbeli panasz esetén a Megrendelőnek legkésőbb az érdemi válasszal egyidejűleg megküldi a jegyzőkönyv másolati példányát. 

Minden egyéb esetben a Szolgáltató az írásbeli panaszra vonatkozó szabályok szerint jár el. 

Szolgáltató a hozzá írásban érkezett panaszt 30 napon belül érdemben megválaszolja. Az intézkedés jelen szerződés értelmében a postára adást jelenti. 

A panasz elutasítása esetén Szolgáltató az elutasítás indokáról tájékoztatja a Megrendelőt.

14.1. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek 

Ha Szolgáltató és Megrendelő között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, a fogyasztónak minősülő Megrendelő, a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat és kezdeményezheti a Testület eljárását, illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testülethez is, továbbá a következő jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva Megrendelő számára: 

•  Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságnál,

•  Békéltető testület eljárásának kezdeményezése 

Szolgáltató székhelye szerint illetékes Testület a Budapesti Békéltető Testület a 

Csongrád Megyei Békéltető Testület, elérhetőségei: 

Cím: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
Kamarai kapcsolattartó: Jerney Zoltán
Telefon: +36-62/554-250/118
Fax: +36-62/426-149
E-mail: bekelteto.testulet@csmkik.hu 

Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.  

•  Bírósági eljárás kezdeményezése. 

•  Online vitarendezés

Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a következőlinken: https://webgate.acceptance.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&reload=false elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján. Honlap: www.ec.europa.eu/odr .

Ehhez nem kell mást tenni, minthogy a fenti linken elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül. Így a fogyasztók, a távolságok ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat. 

Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.

Szolgáltató jogosult jelen Általános Szerződési Feltételeket a Megrendelők a Webshop felületén keresztül történő előzetes tájékoztatása mellett, egyoldalúan is módosítani. A módosított rendelkezések a hatályba lépést követően a Panda Szerszám Webshop első használata alkalmával válnak hatályossá Megrendelővel szemben, azokat a módosítást követően leadott megrendelésekre kell alkalmazni.

ASZF letöltése PDF fomátumban

2021.05.19.

  • Regisztráció

Új regisztráció

Már van fiókod?
Bejelentkezés vagy jelszó visszaállítás